Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Društvo

Porodice nastradalih rudara podnose žalbu Ustavnom sudu i ne isključuju odlazak u Strazbur

Podnošenjem žalbe Ustavnom sudu Srbije, porodice 8 nastradalih rudara, pokušaće po treći put da utvrde ko je odgovoran za nesreću u rudniku “Soko”. Pravni zastupnik Bratislav Stojanović kaže da očekuje da žalba bude usvojena jer je dosadašnje prikupljanje dokaza bilo nezakonito. Ukoliko žalba bude odbijena, obratiće se Sudu u Stazburu, a tražiće i materijalnu naknadu od 50.000 evra po porodici zbog duševnog bola.

detaljnije
blokada puta

Umesto uranka i roštilja, radnici u Kuršumliji pozivaju na blokadu puta

Radnici i bivši radnici u Kuršumliji, njihove kolege sa juga Srbije, ali i svi građani i političke organizacije koje to žele i koji su, kako kažu organizatori, obespravljeni svih prethodnih godina, od radnika, do roditelja sa juga Srbije čija deca nemaju ista prava i mogućnosti kao njihovi vršnjaci u Beogradu i drugim gradovima, pozivaju se da 1. maj - praznik rada, umesto na uranku i uz tradicionalno roštiljanje, obeleže blokadom državnog puta Niš - Priština kod mesta Kastrat u kuršumlijskoj opštini. Blokada je zakazana za 8 sati i za sada nije precizirano koliko će trajati.

detaljnije
policija Kosta '23.

"Slučaj 272 pištolja" - osumnjičeni niški policajac zatražio izručenje u Srbiju po hitnom postupku

Policajac iz Niša koji se sumnjiči da je ukrao 272 pištolja iz policijske stanice Pantelej u kojoj je radio, a koji je nakon bekstva uhapšen u Podgorici i dalje se nalazi u pritvoru, ali je, kako Južne vesti saznaju, zatražio da po hitnom postupku bude izručen Srbiji.

(2) detaljnije
bojan toncic

Preminuo novinar Bojan Tončić, sahrana u ponedeljak u Leskovcu

Novinar iz Leskovca Bojan Tončić, nakon duge bolesti, preminuo je u 57. godini u Beogradu, saopštilo je Nezavisno udruženje novinara Srbije.

detaljnije
KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: